|
Forum de sanatate, referate medicina, sfaturi medic, boli, retete si tratamente naturiste Forum de sanatate, sfaturi doctor, medic, documentatie boli si tratamente naturale, naturiste.
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
CAMIL Membru junior

Data inscrierii: 15/Noi/2007 Mesaje: 59
|
Trimis: 16/12/2007 13:37 Titlul subiectului: Remediu pentru sinuzita |
|
|
| Cine imi poate zice un tratament normal pentru sinuzita ???Astept raspuns! |
|
| Sus |
|
 |
Ancacrasneanu Administrator

Data inscrierii: 14/Noi/2007 Mesaje: 1066
|
Trimis: 23/12/2007 10:51 Titlul subiectului: |
|
|
Pentru eficienta maxima a ceaiurilor si a altor remedii normale utile in cazuri de sinuzita, mai intii se tine un repaus nutritiv de 2-3 zile, numai cu lichide (sucuri naturale, ceaiuri medicinale) apoi un regim alimentar axat mai mult pe lactate, supe de legume, oua de prepelita, legume si fructe bogate in vitamina C.
Este indicat sa se bea mult suc de lamiie si sa se mestece faguri de miere. In alimentatie se vor introduce germeni de cereale, suc de orz verde si cure cu boabe de ienupar. Sint interzise condimentele si otetul.
In tratamentul intern al sinuzitelor, fitoterapia recomanda, in primul rind, un amestec de ceai preparat din: cimbru (30 g), ienupar (20 g), muguri de pin (20 g), coada soricelului (20 g), tataneasa (20 g), musetel (20 g), salvie (20 g). O lingura din acest metiaj se infuzeaza 3 minute in 250 ml apa clocotita. Se beau 3 cani pe zi, indulcit cu miere de albine. La fel se prepara si se bea infuzia din frunze de jales, din flori si frunze de trei frati patati sau cea din flori de coada soricelului. Consecințe benefice verificate fitoterapeutic are decoctul din rizom si radacina de cerentel. Se pun 2 lingurite de radacini, uscate si maruntite, la 300 ml apa rece si se fierbe timp de 30 de minute la foc moale. Se lasa la racit apoi se beau 2-3 cani pe zi.
Pentru aspiratii nazale, acestea fiind foarte utile in tratamentul sinuzitelor, rezultate deosebite are un amestec din 4 linguri salvie, 4 linguri frunze si fructe de afin, 4 linguri frunze de menta, 2 linguri coada soricelului, 2 linguri frunze de soc. Din acest amestec, se pun 2 linguri la 250 ml apa clocotita, se lasa sa traga 10 minute si se strecoara. De doua ori pe zi, dimineata si seara, se trage ceai pe fiecare nara.
Un alt amestec de ceai întrebuințat pentru aspiratii nazale se prepara din: seminte de in, flori de salvie, coada soricelului si sunatoare, cite 2 linguri din fiecare. O lingura din acest melanj se fierbe in 250 ml apa, timp de 2 minute. Se strecoara si se trage ceaiul pe fiecare nara.
Efecte diferite are decoctul 3-4 la suta din radacina de hrean si muguri de brad, in parti egale. Se inspira lichidul pe nas, de 3-4 ori pe zi. Pentru instilari in narine, de 3-4 ori pe zi, se poate utiliza si o solutie hidrica de propolis. Apoi se pun in fiecare nara cite 2-3 picaturi de ulei de menta.
Inaintea acestor aspiratii se face toaleta nasului cu apa calduta cu sare (1 lingurita la 500 ml apa) si se maseaza regiunea sinusurilor cu ulei de maghiran.
Se mai pot face 2 inhalatii pe zi, cite 10 minute de fiecare repriza, cu aburii unei solutii rezultata dintr-un amestec de ceapa, rozmarin, ulei de menta, levantica si sare.
Se aplica pe zona sinusurilor cremă de galbenele, alternativ cu terci de tataneasa sau de coada calului si se maseaza usor. Apoi se aplica o cataplasma rece cu ceapa razuita, cartofi cruzi sau radacina de schinduf, cite 15 minute pe zi. Utile sint si aplicatiile cu namol pe fata si pe frunte |
|
| Sus |
|
 |
crystinell23 Junior

Data inscrierii: 13/Mai/2008 Mesaje: 5
|
Trimis: 30/12/2008 20:30 Titlul subiectului: |
|
|
| Sa iei SINUPRET ,e foarte bun sa sti! |
|
| Sus |
|
 |
alexandra Membru junior

Data inscrierii: 17/Mai/2008 Mesaje: 107
|
Trimis: 02/01/2009 11:56 Titlul subiectului: |
|
|
| Si eu am auzit de Sinupret ,sunt si capsule ,dar si sirop,si stiu pe cineva la care chiar ia folosit.Ce sA zic SANATATE! |
|
| Sus |
|
 |
ionutz Junior 2

Data inscrierii: 07/Mar/2009 Mesaje: 39
|
Trimis: 07/03/2009 20:54 Titlul subiectului: |
|
|
| Aici vin si completez si eu,asa e SINUPRET =e tare bun,daca folositi drajeuri luati cate 2 de 3 ori pe zi (la adulti ma refer aici)sau exista si picaturi ,eu am întrebuințat drajeuri si mi-a folosit ...bine ca are un pret îndeajuns d emare in jur de 35 Ron ,dar este bun... |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|