|
Forum de sanatate, referate medicina, sfaturi medic, boli, retete si tratamente naturiste Forum de sanatate, sfaturi doctor, medic, documentatie boli si tratamente naturale, naturiste.
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
Ancacrasneanu Administrator

Data inscrierii: 14/Noi/2007 Mesaje: 1066
|
Trimis: 30/12/2007 18:27 Titlul subiectului: Retete de Revelion |
|
|
• 1 kg grâu (sau arpacas) • 500 g ceapã
• 2 kg fileuri peste • 1 pahar untdelemn
• 1 pahar vin alb • 500 g rosii
• sare, piper cât vã place • 1 legãturã pãtrunjel
• 1 linguritã praf de cimbru • 1 linguriþã boabe de mustar mãcinate
• Se fierbe grâul (arpacasul) pânã se-nmoaie
• Ceapa se toacã cât se poate si se pune la cãlit în ulei încins
• Se stinge prãjeala cu grâu (sau arpacas) fiert
• Se adaugã vin, boabe de mustar mãcinate, cimbru, sare, piper, se
amestecã bine, se lasã sã fiarbã înãbusit încã 5 minute
• Se taie rosiile felii
• Se încinge cuptorul
• Pestele sãrat, piperat se asazã pe pãtura de grâu si se acoperã cu felii
de rosii
• Se pune la cuptor, la foc potrivit, cam o jumãtate de orã, poate mai
putin
• Se toacã pãtrunjelul, se presarã peste peste |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: 30/12/2007 18:32 Titlul subiectului: |
|
|
Pentru ca de revelion se gateste peste va spun si eu o reteta.Ai necesitate de 1kg de carp curatat si spalat,sare,3 linguri unt,1 lamaie,1 lingura mustar si piper macinat.procedezi astfel:Pestele se pune intreg pe un gratar, dupa ce a stat cu sarea pe el 30 min.
Pestele se intoarce des, pentru a se frige uniform.
Se unge cu putin ulei daca nu este suficient de gras, se scoate pe un platou si se taie feliidupa ce s-aracorit putin.
Se prepara un sos din unt si lamaie astfel: untul se inmoaie pe foc mic, apoi se trage cratita de pe foc, se adauga zeama de la o lamaie si se amesteca energic cu o lingura de lemn pana cand se omogenizeaza bine.
Se adauga mustarul, continuand operatia.
Cand sosul arata ca o crema consistenta, se sareaza si se tine la cald.
Se toarna peste pestele fript si se serveste imediat.
Sosul se poate servi si cu pastrav la gratar si sau rasol.Bafta!!  |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: 30/12/2007 18:37 Titlul subiectului: |
|
|
va mai spun ceva superrrrrrrrrrrrrrr delicioss TIRAMISU e extra bun si usor de facut 8 oua, 300 g zahar, 240 g mascarpone, 500 g frisca, 1 colet de piscoturi, 100 ml lichior amaretto, 8 cesti de cafea tare.
Se bat galbenusurile cu zaharul pana se topesc, se adauga mascarpone si se mai bat un pic, separat se bate frisca (tare). Frisca batuta se incorporeaza in cealalta crema si se mai putin bate in spuma adaugandu-se 50 g de lichior.
In cafeaua racita se pune restul de lichior in care vom inmuia piscoturile unul cate unul si le aranjam pe o tava. Se pune un înveliș de piscoturi (1/2 din pachet) pe tava, apoi jumatate din compozitie, iar un strat de piscoturi si deasupra restul de crema. Se niveleaza frumos si se lasa la frigider. In timpul servirii se portioneaza si se pudreaza cu ness sau cacao.SUCCES!! |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: 30/12/2007 18:54 Titlul subiectului: |
|
|
CARACATITA IN VIN!!!!Super bunaaaaaaaaaaa!- 1, 1/2 caracatita
- in jur de 20 de cepe mici intregi
- 50ml ulei de masline
- 300ml vin alb sau rosu
- 2 frunze de dafin
- un bat de scortisoara
- 2-3 cuisoare
- putina sare
- suc de rosii
Preparare:
Se spala caracatita si se taie bucati. Se pune in oala sub presiune cu apa cat sa o acopere si se lasa 10 minute din timpul in care se pune capacul si butonasul rosu se ridica (sau depinde de oala...). Se scoate apoi caracatita si se clateste(se arunca apa in care a fiert).
Se curata cepele mici si se gauresc cu o tepusa ca sa nu se desfaca la fierbere. Se pun in oala impreuna cu caracatita, uleiul, vinul, frunzele de dafin, scortisoara, cuisoarele, sarea si sucul de rosii.
Se inchide iar oala si se lasa 15 minute din momentul in care se pune capacul si se ridica butonasul rosu.
Dupa ce se deschide oala, daca vreti ca sosul sa fie mai gros se amesteca 1-2 lingurite de faina de porumb (sau faina de grau) cu putina apa si se adauga peste sos si se mai lasa putin pe foc fara a se mai acoperi.Se serveste cu orez!!! |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: 30/12/2007 20:12 Titlul subiectului: |
|
|
ulada de somon afumat este un aperitiv excelent pentru mese festive gen Revelion. Aceasta rulada de somon afumat este o mancare rafinata, usoara si gustoasa. Rulada de somon afumat se prepara usor si este pe placul oricui.
Ingrediente
4 felii de somon afumat
150 g crema de branza
3 linguri arpagic proaspat, tocat lingura zeama de lamaie
2 linguri unt
10 oua de prepelita, batute
5 deschizături in apa, de prepelita
sare si piper negru, dupa gust
Mod de preparare
Se aseaza somonul afumat pe o suprafata plata, curata, se ung feliile de somon cu crema de branza si apoi se presara arpagic. Se stropeste cu zeama de lamaie, apoi se ruleaza carnea, in forma de trabuc. Se lasa la frigider timp de 8 minute;
Se topeste untul intr-o tigaie mica si se adauga ouale de prepelita batute. Se gateste la fel ca pe scrob (jumari de oua), timp de 3 minute. Se sareaza si se pipereaza dupa gust;
Se scoate rulada de la frigider si se taie felii;
Se aseaza jumarile de oua pe o farfurie, apoi feliile de rulada de somon afumat si se asezoneaza totul cu ochiurile in apa. |
|
| Sus |
|
 |
Anca Racolta Membru junior

Data inscrierii: 15/Noi/2007 Mesaje: 73 Localitate: Satu Mare
|
Trimis: 30/12/2007 20:31 Titlul subiectului: |
|
|
Merluciu in sos de rosii cu masline
*300gr. merluciu(congelat)
*sos de rosii
*o ceapa mica
*usturoi
*3 linguri ulei masline (floarea soarelui)
*masline
*oregan
*patrunjel
*sare
*piper
Se pune in tigaie ceapa si usturoiul tocate marunt cu uleiul, se tine pe foc un minut iar neîntârziat se pune putina apa, asa incat ceapa sa se inmoaie si sa nu se prajeasca.
Dupa aceea, se toarna sosul de rosii si se lasa cateva minute (5 minute) sa fiarba. Se pun maslinele iar apoi bucatile de merluciu congelate.
Daca sosul de rosii a scazut se mai adauga putina apa,asa incat pestele sa aiba destul lichid in care sa fiarba.
Se pune putin oregan ,sare, patrunjel, piper si se acopera cu capac, lasand putin descoperita tigaia.In maxim 15 minute este deja gata, bineinteles in functie de cum este groasa bucata de peste. |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: 30/12/2007 20:38 Titlul subiectului: |
|
|
Mmmmmmmmmmmhh! bun si merluciul asta cred1Eu sunt indecisa ce sa fac!!!  |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: 30/12/2007 20:49 Titlul subiectului: |
|
|
M-am gandit sa fac reteta asta,daca tot am luat cod!Cod cu ciuperci
Cantitati
800 grame cod
2 fire praz taiat marunt
200 grame ciuperci din conserva (400 gr ciuperci proaspete taiate lamele)
50 gr pasta tomate
3 catei usturoi pisati
100 gr masline
1 lamaie, sare, piper
1 legatura patrunjel verde
100 ml vin alb
Pestele se taie bucati, se adauga peste el prazul, ciupercile, se condimenteaza si se introduce la cuptor 10 minute. Se adauga maslinele oparite in prealabil, pasta de tomate dizolvata in vin, usturoiul. Se lasa inca 10 minute la cuptor. Se presara deasupra patrunjel verde taiat fin. |
|
| Sus |
|
 |
crina Membru

Data inscrierii: 05/Mar/2008 Mesaje: 110
|
Trimis: 28/12/2008 09:26 Titlul subiectului: |
|
|
Fetelor ce gatiti anul asta de Rev?...Poate imi dati o idee si mie  |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: 28/12/2008 13:23 Titlul subiectului: |
|
|
| Anul acesta am sa gatesc tot peste...inca nu stiu exact ce,dar de obicei de revelion fac peste |
|
| Sus |
|
 |
Mihaela Membru junior

Data inscrierii: 26/Mar/2008 Mesaje: 63
|
Trimis: 28/12/2008 16:11 Titlul subiectului: |
|
|
| Stiu ca de revelion se manaca peste de obicei,acuma depinde este si cui nu place,si eu amsa fac ceva pe baza de peste . |
|
| Sus |
|
 |
Mihaela Membru junior

Data inscrierii: 26/Mar/2008 Mesaje: 63
|
Trimis: 28/12/2008 16:15 Titlul subiectului: |
|
|
Stiu ca de revelion se manaca peste de obicei,acuma depinde este si cui nu place,si eu am sa fac ceva pe baza de peste . Fac COD cu cartofi la cuptor,e foarte simplu ,asez mai intai cartofi taiati rondele in tava pui sare ulei ,piper usturoi ii dau la cuptor ,si cand sunt aproape gata pun codul file pe care la fel in condimentez ,si adaug si lamaie,si se poate presara si frunze de patrunjel proaspete care dau o aroma minunata. acuma cantitatile nu le-ma scris ca fiecare face cam dupa cate persoane sunt(iar cartofi ,am omis s ava zic se pot taia si cubulete nu neaparat rondele,acuma dupa preferinta fiecaruia) POFTA BUNA! |
|
| Sus |
|
 |
denisa Membru junior

Data inscrierii: 16/Noi/2007 Mesaje: 57
|
Trimis: 29/12/2008 15:06 Titlul subiectului: |
|
|
Nici eu nu sunt decisa ce fac inca,am s afac si peste ...dar nu vor lipsi chiftelutele si sarmalele ,intre timp va dau o reteta buna cu caracatita( e buna si aia congelata ,daca nu gasiti altfel),eu am facut odata si a iesit extra buna:
Ingrediente :
500 gr scoici ( sau diverse fructe de mare),
2 rosii,
250 ml frisca nebatuta,
50 gr unt,
5-8 catei usturoi,
1 pahar vin alb
Preparare :
Se pune intr-o cratita untul. Dupa ce sa topit se adauga usturoiul taiat felii subtiri. Se prajeste un pic. Se adauga rosiile decojite si taiate bucatele. Se adauga fructele de mare. Se adauga vinul. In cazul scoicilor se lasa sa fiarba pina cind scoicile se desfac. Daca sint fructe de mare congelate se fierb doar 2-3 minute. Se aduga frisca si se lasa la fiert inca 5-7 minute.
Daca o facetzi sa-mi spuneti cum a fost!Pofta buna! |
|
| Sus |
|
 |
denisa Membru junior

Data inscrierii: 16/Noi/2007 Mesaje: 57
|
Trimis: 29/12/2008 15:08 Titlul subiectului: |
|
|
Nici eu nu sunt decisa ce fac inca,am s afac si peste ...dar nu vor lipsi chiftelutele si sarmalele ,intre timp va dau o reteta buna cu scoici( sunt bune si cele congelate,daca nu gasiti altfel),eu am facut odata si a iesit extra buna:
Ingrediente :
500 gr scoici ( sau diverse fructe de mare),
2 rosii,
250 ml frisca nebatuta,
50 gr unt,
5-8 catei usturoi,
1 pahar vin alb
Preparare :
Se pune intr-o cratita untul. Dupa ce sa topit se adauga usturoiul taiat felii subtiri. Se prajeste un pic. Se adauga rosiile decojite si taiate bucatele. Se adauga fructele de mare. Se adauga vinul. In cazul scoicilor se lasa sa fiarba pina cind scoicile se desfac. Daca sint fructe de mare congelate se fierb doar 2-3 minute. Se aduga frisca si se lasa la fiert inca 5-7 minute.
Daca o facetzi sa-mi spuneti cum a fost!Pofta buna! |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: 30/12/2008 10:57 Titlul subiectului: |
|
|
Eu stiu ca de revelion se face si ceva pe baza de boabe (mazare linte..etc) eu m-am gandit sa fac si mazare cu sepie(sau caracatita,ce vreti voi).Se face asa:
caliti o ceapa in ulei dupa care adaugati sepiile(caracatita )decongelata, apoi cateva linguri bulion(bucati de rosii)adaugati sare ,piper ,putin ardei iute(cui ii place)..lasa-ti putin sa fiarba impreuna ,iar la urma adaugati mazarea(gata fiarta din borcan),dupa care se lasa sa mai fiarba putin impreuna,iar la urma se adauga si patrunjel proaspat...e foarte buna. |
|
| Sus |
|
 |
any26 Junior 2

Data inscrierii: 30/Apr/2008 Mesaje: 41
|
Trimis: 30/12/2008 11:13 Titlul subiectului: |
|
|
Mnmmmmm! ce bunatati facetzi fetelor,eu nu stiu inca ce fac,dar va dau o reteta cu peste si mujdei e foarte necomplicat de facut:
4 fileuri de peste alb (fara pielita), 50 g faina amestecata cu un varf de cutit de praf de copt, 1 ou, 125 ml bere, 80 ml ulei de masline, 50 g pesmet.
Pentru sos:
2 cartofi mari cruzi, curatati de coaja, 4 catei de usturoi (rasi), 1 lingura otet alb, sare, piper, 80 ml ulei de masline.
Se taie in lung fileurile de peste si se zvanta cu un servetel absorbant. Se cern intr-un castron faina si praful de copt si se incorporeaza - putin cate putin - oul batut cu bere. Se amesteca usor, pana ce s-a absorbit tot lichidul si se obtine un aluat neted.
Se pune la incins ulei intr-o tigaie, se dau fileurile de peste intai prin aluat si pe urma prin pesmet. Se pun in tigaie la prajit, cate doua minute pe fiecare parte, pana ce se rumenesc frumos. Se scot din tigaie, se lasa sa se scurga (pe hartie absorbanta) si se tin la cald.
Sosul: cartofii se taie cubulete si se pun la fiert aproximativ 8 minute, se scurg si se sfarma - intr-o craticioara - cu furculita. Se adauga usturoiul si otetul, se amesteca bine, se sareaza si se pipereaza. Se incorporeaza si uleiul, amestecand intruna, pana ce amestecul se ingroasa si se inmoaie . Sosul astfel preparat se serveste cu pestele cald.
Ce sa mai zic...POFTA BUNA! |
|
| Sus |
|
 |
carmella2 Junior 2

Data inscrierii: 08/Mai/2008 Mesaje: 24
|
Trimis: 30/12/2008 18:39 Titlul subiectului: |
|
|
Buna,eu am sa va dau o reteta de prajitura ,se numeste ALBA CA ZAPADA:
Aluat:
2 oua,
9 linguri zahar,
9 linguri lapte,
9 linguri ulei,
3 pliculete zahar vanilat,
sare,
1 lingurita amoniac,
faina cat cuprinde;
Crema:
o cana lapte fiert,
6 linguri faina,
1 1/2 cana de zahar,
1 colet margarina
Preparare:
Ingredientele pentru aluat se dau toate intr-un clocot. dupa ce se raceste se adauga oule
Se adauga faina cat cuprinde, pana se formeaza un aluat ca de paine .
Coca se imparte in patru si se coace pe fundul tavii la 175 grade.
Pentru crema: o cana de lapte se bate cu 6 linguri faina, dupa care se pune in laptele fiert, se adauga 1 1/2 cana de zahar. Se da jos de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se amesteca apoi crema racita cu pachetul de margarina.Se adauga esenta de rom sau ce esente doriti.
Se umplu foile.
Deasupra am glazurat cu cioalata alba si cicolata cu lapte topita la micounde.
Se lasa sa steie o zi, se seveste a doua zi.
[url=http://www.99poze.ro/p/b10399e09a23f11061917f9e6d9c180a.jpg] [/url][url=http://www.99poze.ro/p/515d2bececa332d50d223dbe605a80a2.jpg] [/url][url=http://www.99poze.ro/p/4dc3768c149461bd5e0d485cd28eac5a.jpg] [/url] |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|