Pagina de start a forumului Forum de sanatate, referate medicina, sfaturi medic, boli, retete si tratamente naturiste Forum de sanatate, referate medicina, sfaturi medic, boli, retete si tratamente naturiste
Forum de sanatate, sfaturi doctor, medic, documentatie boli si tratamente naturale, naturiste.

FAQFAQ   CautareCautare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   InregistrareInregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Prima luna de sarcina!

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Forum de sanatate, referate medicina, sfaturi medic, boli, retete si tratamente naturiste -> MAMA SI COPILUL
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Ancacrasneanu
Administrator
Administrator

Data inscrierii: 14/Noi/2007

MesajTrimis: 18/04/2008 16:58    Titlul subiectului: Prima luna de sarcina! Raspunde cu citat (quote)

In întâia luna de sarcina, de fapt ca pe toata perioada sarcinii, trebuie sa fiti foarte grijulie, fiindcă copilul se afla in stadiul de dezvoltare. Trebuie sa mancati rational, sa eliminati anumite substante daunatoare din alimentatie. La indice fizic, singura schimbare pe care o puteti remarca in aceasta perioada, este o usoara sensibilitate la nivelul sanilor, sau usoare crampe. Ocazional unele femei, pot avea sangerari usoare, celebre in literatura de specialitate cu denumirea de "sangerari punctiforme", care au loc atunci cand embrionul se implanteaza in peretele uterin.

Alimentatia in aceasta perioada trebuie sa contina numeroase fructe si legume, multe proteine. Consumati pui, peste, carne, fasole, soia. Ar necesită sa luati vitamina B (si anume float), care previne anumite malformatii congenitale.

In prima luna de sarcina trebuie sa evitati carnea cruda, sau care nu este bine pregatita, puiul crud, ouale crude, laptele nepasteurizat, legumele si fructele care nu au fost bine spalate, alcoolul, medicamentele, tutunul, drogurile.

Probabil doriti sa stiti cand o sa aiba loc nasterea. Calculul datei exacte cand va avea loc acest eveniment este destul de greu. Cea mai exacta metoda pentru a calcula data nasterii este sa aflati care va fi a 226 zi, dupa conceptie. Problema este ca nu stiti cu exactitate cand ovulul si spermatozoidul s-au combinat. La nevestele care au menstruatia la 28 de zile, conceptia s-a produs probabil in ziua a 14-a. La femeile care au ciclul la 22-24 de zile, ovulatia se realizează inainte de ziua 8 sau 9. O alta metoda de a estima data nasterii este sa incepeti cu prima zi a ultimului ciclu menstrual. Scadeti 3 luni si adaugati 7 zile.

Conceptia se cauzează la majoritatea femeilor, in jurul zilei a 14-a a ciclului lor menstrual, ceea ce inseamna ca embrionul pe care il purtati va avea 2 saptamani. La 14 zile dupa conceptie embrionul pe care il purtati, este o masa de celule, avand diametrul transversal aproape 0,2 mm, fiind mai mic decat varful unui ac. Este alcatuit din doua straturi de celule identice, care se vor inmulti in curand, se vor transforma in celulele specializate care alcatuiesc diferitele parti ale corpului

Dezvoltarea copilului in saptamanile 3 si 4, prima luna de sarcina, stadiile dezvoltarii copilului:
Saptamana 3 de sarcina, sfaturi pentru viitoarele mamici:
Conceptia are loc cam la 2-3 saptamani de la prima zi a ultimului ciclu. Aceasta zi este considerata prima zi de sarcina, asa ca trebuie sa-ti amintesti cand a inceput ultima menstruatie pentru a stabili data aproximativa a nasterii. Oul (zigotul) incepe rapid sa se multiplice si parcurge drumul prin trompa pana la uter.
Saptamana 4 de sarcina, sfaturi pentru viitoarele mamici:
Oul (care acum a ajuns blastocist) se implanteaza in peretele uterin, si se divide cu repeziciune, existand deja primordii pentru ochi si urechi, pentru sistemul nervos si inima, pentru cap, gat si membre. In canalul cervical se formeaza un dop de mucus care are rolul de a "sigila" colul, prevenind astfel infectiile.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
georgypopa
Junior
Junior
georgypopa

Data inscrierii: 13/Iun/2008

MesajTrimis: 19/08/2008 16:52    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu chiar sunt in întâia luna! Sunt foarte fericita, parca sunt in al 9-lea Cer :innocent:
Ancacrasneanu
Administrator
Administrator

Data inscrierii: 14/Noi/2007

MesajTrimis: 19/08/2008 17:24    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

georgypopa a scris:
Eu chiar sunt in întâia luna! Sunt cumplit de fericita, parca sunt in al 9-lea Cer :innocent:
Ma bucur mult pt tine georgy...si poate ne mai povestetsi pe parcurs cum evolueaza sarcina ta.
Sus
georgypopa
Junior
Junior
georgypopa

MesajTrimis: 19/08/2008 20:12    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ancacrasneanu a scris:
georgypopa a scris:
Eu chiar sunt in prima luna! Sunt nespus de fericita, parca sunt in al 9-lea Cer :innocent:
Ma bucur mult pt tine georgy...si poate ne mai povestetsi pe parcurs cum evolueaza sarcina ta.

Deocamdata ma simt chiar bine, nu am stari de voma, ma dor putin sanii si sunt cam somnoroasa, atat. In schimb tot ce stiu este ca sunt foarte fericita si sotul meu la fel si el si suntem nerabdatori sa-l vedem pe micut.
carmella2
Junior 2
Junior 2

Data inscrierii: 08/Mai/2008

MesajTrimis: 09/09/2008 16:35    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

georgypopa a scris:
Eu chiar sunt in prima luna! Sunt foarte fericita, parca sunt in al 9-lea Cer :innocent:

buna 1Chiar daca nu te cunosc ,ma bucur pt tine,inca eu nu am copii ,dar mi-as dori deja...vom vede acand s eva intampla,cat despre simptome si alte chesti de sarcina te mai astept sa vi s ane spui cum te mai simti.Sarcina usoara! ;-)
Sus
georgypopa
Junior
Junior
georgypopa

MesajTrimis: 10/09/2008 09:12    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

carmella2 a scris:
georgypopa a scris:
Eu chiar sunt in prima luna! Sunt foarte fericita, parca sunt in al 9-lea Cer :innocent:

buna! Chiar daca nu te cunosc, ma bucur pt tine, inca eu nu am copii, dar mi-as dori deja...vom vedea cand se va intampla, cat despre simptome si alte chesti de sarcina te mai astept sa vi s ane spui cum te mai simti. Sarcina usoara! ;-)

Multumesc! Am cca 8 sapt. si pot sa spun ca nu stiu dak din cauza sarcinii, dar am unele migrene si stari de somnolenta, astea sunt singurele simptome deocamdata. :-)
Maddy
Junior 2
Junior 2

Data inscrierii: 15/Feb/2009

MesajTrimis: 25/05/2009 14:40    Titlul subiectului: Prima luna de sarcina Raspunde cu citat (quote)

javascript:emoticon(':gathering:')eu sunt in a treia luna
Sus
alexandra
Membru junior
Membru junior

Data inscrierii: 17/Mai/2008

MesajTrimis: 31/05/2009 12:12    Titlul subiectului: Re: întâia luna de sarcina Raspunde cu citat (quote)

Maddy a scris:
javascript:emoticon(':gathering:')eu sunt in a treia luna

Felicitari! Sa intri s ane mai povestesti cum decurge sarcina. :-P
Sus
Maddy
Junior 2
Junior 2

Data inscrierii: 15/Feb/2009

MesajTrimis: 14/06/2009 16:11    Titlul subiectului: întâia luna de sarcina Raspunde cu citat (quote)

sarcina decurge deosebit de bine si nu mai am parca rabdare sa nasc o data desi mai este foarte mult pana atunci
Sus
denisa
Membru junior
Membru junior

Data inscrierii: 16/Noi/2007

MesajTrimis: 03/01/2010 17:31    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Fetelor cum stati cu sarcina..a nascut vreouna? :-P
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Forum de sanatate, referate medicina, sfaturi medic, boli, retete si tratamente naturiste -> MAMA SI COPILUL Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum