| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
sarasararo Membru 2

Data inscrierii: 28/Noi/2008 Mesaje: 382
|
Trimis: 16/12/2008 19:49 Titlul subiectului: Plante de gradina |
|
|
Daca tot ne mandrim cu plantele noastre de...interior...sa ne mandrim si cu cele de...exterior....
Cam devreme cu acest topic, dar daca ne gandim bine...dupa iarna vine iar primavara...
Eu am un trandafir galben, care ii intrece pe ceilalti, la numarul de flori dar si la marime...are sute de flori intr-un an...
E splendid...si este aproape tot momentul inflorit....  |
|
| Sus |
|
 |
sarasararo Membru 2

|
Trimis: 16/12/2008 19:57 Titlul subiectului: |
|
|
Voi, care aveti plante de gradina, cum le protejati pe momentul iernii ?
La mine in familie...mama este cea care se ocupa mai mult de acest fel de plante...
Trandafirii au fost tunsi iar la baza lor s-a pus un amestec cu gunoi pt fertilizare si , de ce nu, de frig. |
|
| Sus |
|
 |
Mihaela Membru junior

Data inscrierii: 26/Mar/2008 Mesaje: 63
|
Trimis: 23/12/2008 14:23 Titlul subiectului: |
|
|
| Sunt foarte frumosi trandafiri sarasararo,minunati ,eu nu am plante de gradina din pacate:( ,dar cred ca se ingrijesc mult mai greu. |
|
| Sus |
|
 |
sarasararo Membru 2

|
Trimis: 23/12/2008 16:13 Titlul subiectului: |
|
|
Nu se ingrijesc asa de greu...atat doar ca daca vrei sa ai o gradina de flori din primavara pana toamna tarziu...trebuie sa sadesti acele plante care infloresc in perioada imediat urmatoare celor ofilite sau in curs de uscare....si mai este o problema...in primul am de vegetatie, anumite flori doar se formeaza apoi in anii urmatori le poti pune in rand cu celelalte...ex.anul acesta am incercat cu freziile ( sunt printre preferatele mele ), se imultesc prin bulbi iar un bulb a fost de marimea unei seminte de bostan....si a iesit o plantuta piticuta...nu ca si cele din magazin...  |
|
| Sus |
|
 |
sarasararo Membru 2

|
Trimis: 23/12/2008 16:24 Titlul subiectului: |
|
|
Daliile...sunt de întocmai trainice....le avem in gradina pana toamna tarziu...Eu am 3 tufe....dar la fel de numeroase flori au facut ca si trandafirul de mai sus.
Dalia, popular denumita si gherghina, e una dintre cel mai des intalnite flori de gradina. Se spune ca in secolul al XIX-lea o cutie cu bulbi de dalie a fost trimisa din Mexic in Olanda: numai unul a supravietuit, dar din el au rasarit niste flori rosii superbe, cu care dalia a sedus definitiv Europa.
Dalia este o planta de gradina cu frunze mari, tulpina lemnoasa si radacina tuberculoasa, care se gaseste in nespus de multe specii la noi: de la dalii pitice, cu tulpina de cativa centimetri, pana la dalii foarte inalte, care ajung si la 2 metri inaltime. Florile sunt mari, rotunde, asemanatoare unui pampon la cele mai multe specii sau plate la altele si au o mare varietate de culori, de la alb, galben si pana la rosu-bordeaux si violet. Infloreste din iunie pana in octombrie, iar daca temperaturile stau ridicate ramane inflorita chiar si mai mult.
Cum o ingrijim
Dalia prefera locurile insorite si adapostite de vant, cu temperaturi moderate (in special zone deluroase) si solurile nisipos argiloase, bogate in humus. Se uda dimineata sau seara, cu apa din abundenta, pentru ca este masiva si tulpinile sunt ca niste tevi, goale la mijloc, iar lipsa apei le frange cumplit de usor. |
|
| Sus |
|
 |
hibiscus Membru

Data inscrierii: 17/Noi/2007 Mesaje: 142 Localitate: timisoara
|
Trimis: 23/12/2008 17:11 Titlul subiectului: |
|
|
| eu nu am gradina..... |
|
| Sus |
|
 |
sarasararo Membru 2

|
Trimis: 23/12/2008 17:41 Titlul subiectului: |
|
|
| sarasararo a scris: | Daliile...sunt de întocmai trainice....le avem in gradina pana toamna tarziu...Eu am 3 tufe....dar la fel de numeroase flori au facut ca si trandafirul de mai sus.
Dalia, popular denumita si gherghina, e una dintre cel mai des intalnite flori de gradina. Se spune ca in secolul al XIX-lea o cutie cu bulbi de dalie a fost trimisa din Mexic in Olanda: numai unul a supravietuit, dar din el au rasarit niste flori rosii superbe, cu care dalia a sedus definitiv Europa.
Dalia este o planta de gradina cu frunze mari, tulpina lemnoasa si radacina tuberculoasa, care se gaseste in foarte multe specii la noi: de la dalii pitice, cu tulpina de cativa centimetri, pana la dalii nespus de inalte, care ajung si la 2 metri inaltime. Florile sunt mari, rotunde, asemanatoare unui pampon la cele mai multe specii sau plate la altele si au o mare varietate de culori, de la alb, galben si pana la rosu-bordeaux si violet. Infloreste din iunie pana in octombrie, iar daca temperaturile stau ridicate ramane inflorita chiar si mai mult.
Cum o ingrijim
Dalia prefera locurile insorite si adapostite de vant, cu temperaturi moderate (in aparte zone deluroase) si solurile nisipos argiloase, bogate in humus. Se uda dimineata sau seara, cu apa din abundenta, pentru ca este masiva si tulpinile sunt ca niste tevi, goale la mijloc, iar lipsa apei le frange deosebit de usor. |
|
|
| Sus |
|
 |
hibiscus Membru

|
Trimis: 23/12/2008 18:06 Titlul subiectului: |
|
|
| am incercat la ghiveci mai mare si au iesit florile dar mai rahitice de dalii, fasole rosii si ardei, cu produs finit... |
|
| Sus |
|
 |
sarasararo Membru 2

|
Trimis: 23/12/2008 21:27 Titlul subiectului: |
|
|
...sa stii ca si mie imi place sa experimentez cum sporesc florile de gradina in ghiveci....de la Practiker, iarna trecuta, am cumparat un bulb de crin alb imperial....si a crescut el...dar florille intradevar au ajuns la final rahitice...nu superbe ca alea din florarii....
Asa ca cele de ghiveci, in ghiveci iar cele de gradina...in gradina.... |
|
| Sus |
|
 |
hibiscus Membru

|
Trimis: 23/12/2008 22:59 Titlul subiectului: |
|
|
si cu crini asiatici am experimetat si a mers zic eu..
[URL=http://home-and-garden.webshots.com/photo/2440467520089068164CvOPjo] [/URL]
aveam mai numeroase nuanțe dar nu stiu unde sint pozele |
|
| Sus |
|
 |
sarasararo Membru 2

|
Trimis: 24/12/2008 10:13 Titlul subiectului: |
|
|
Este crinul tau de gradina? Nu e crinul pitic? Sau? Is superbi dar mie doar aia albi imi plac...
Sa revii si cu alte poze....  |
|
| Sus |
|
 |
hibiscus Membru

|
Trimis: 24/12/2008 11:37 Titlul subiectului: |
|
|
| sint de gradina , am avut si alte colorații nu stiu unde sint pozele, nu mi au ramas peste iarna... |
|
| Sus |
|
 |
sarasararo Membru 2

|
Trimis: 24/12/2008 12:43 Titlul subiectului: |
|
|
Crinii nu ti au ramas peste iarna? Daca da, nici nu aveau cum sa ramana....au si aceste plante perioada lor de vegetatie...
Dar bulbii? I ai lasat in pamant sau i ai scos la fel ca si cei de gladiole? |
|
| Sus |
|
 |
hibiscus Membru

|
Trimis: 24/12/2008 14:12 Titlul subiectului: |
|
|
| cind am spus ca nu mi au ramas peste iarna , ma refeream ca nu au mai rasarit in anul urmator cred ca s au topit cepele |
|
| Sus |
|
 |
sarasararo Membru 2

|
Trimis: 24/12/2008 14:22 Titlul subiectului: |
|
|
| Sa se topeasca cepele? Eu nu am patit inca asa ceva cu bulbii...Ai tai au fost cumparati de la magazin sau primiti de la vreo cunostinta....? Ai mei sunt doar cumparati... |
|
| Sus |
|
 |
hibiscus Membru

|
Trimis: 26/12/2008 15:48 Titlul subiectului: |
|
|
| au ofst cumparati dar probabil de la prea multa umezeala... |
|
| Sus |
|
 |
sarasararo Membru 2

|
Trimis: 26/12/2008 17:59 Titlul subiectului: |
|
|
Daaaaaaaa, ai dreptate...eu am patit asa cu multe flori...La mine in camera, unde am majoritatea plantelor, e cald bine...si ca sa nu se usuce le am tot pus cate un pic de apa....si asta le a fost sfarsitul la multe dintre ele...... Chiar daca la suprafata era uscat bine pamantul...probabil mai jos aveau umiditate.... |
|
| Sus |
|
 |
denisa Membru junior

Data inscrierii: 16/Noi/2007 Mesaje: 57
|
Trimis: 28/12/2008 17:27 Titlul subiectului: |
|
|
Am si eu o intrebare,ca tot vb aici despre flori de gradina...voi (cele care avetzi) bulbi de la lalele ,ii lasati in pamant peste iarna,sau nu?...cum e mai bine?
[url=http://www.99poze.ro/p/e1e2a9d849da66f57ceb6c7c0d0b7132.jpg] [/url][url=http://www.99poze.ro/p/242e95eb36ed4a03436983daeb315089.jpg] [/url] |
|
| Sus |
|
 |
sarasararo Membru 2

|
Trimis: 28/12/2008 18:11 Titlul subiectului: |
|
|
Ce frmoase lalele....le iubesc enorm pe cele albe........
Diana, bulbii plantelor sunt recomandati sa fie scosi din pamant la finalul fiecarui sezon...daca nu...in anul urmator vor iesi mult mai dese florile si mai mici in lungime...
Eu asa fac an de an cu bulbii de crini, gladiole...recunosc ca cei de lalele mai putin fiindcă pier devreme si pe cand ma gandesc eu sa -i scot, intretimp cresc alte plante...
Anul acest am incervat cu freziile...recolta a fost slaba...astept vara 2009 sa vad ce va rasari...  |
|
| Sus |
|
 |
sarasararo Membru 2

|
Trimis: 28/12/2008 18:13 Titlul subiectului: |
|
|
Scuze Denisa... ...te am botezat, urmeaza sa platesc botezul...  |
|
| Sus |
|
 |
denisa Membru junior

Data inscrierii: 16/Noi/2007 Mesaje: 57
|
Trimis: 29/12/2008 15:10 Titlul subiectului: |
|
|
| sarasararo a scris: | Scuze Denisa... ...te am botezat, urmeaza sa platesc botezul...  | Nici o problema ,asa e poate e mai bine sa ii scot,dar nu imi explic de ce intr-un an sunt frumoase si multe ,si in alt an nu prea  |
|
| Sus |
|
 |
sarasararo Membru 2

|
Trimis: 29/12/2008 15:43 Titlul subiectului: |
|
|
| Probabil si plantele ca si pomii fructiferi, intr-un an sunt mai multe si mai frumoase, in alt an invers....N-ai constatat? Locuiesti la casa, cu gradina de flori? Doar lalele ai cu bulbi? |
|
| Sus |
|
 |
sarasararo Membru 2

|
Trimis: 30/12/2008 11:55 Titlul subiectului: Irisii, spectacol de tentă si parfum |
|
|
[url=http://www.99poze.ro/p/1688f15b25f9bd286ca28f814b51ef48.jpg] [/url]
Aceste flori simbolizeaza speranta, increderea si curajul. Sunt perfecte pentru uituci, pentru ca trebuie udate rar
Japonezii planteaza aceste flori in jurul caselor (sau chiar pe acoperisuri), pentru a-si proteja casele de foc si de vraji.
Si asta pentru ca irisii simbolizeaza speranta, increderea si curajul.
Planteaza-le in august sau in septembrie
Irisii se inmultesc prin rizomi (se obtin prin divizarea rizomilor din sol, fiecare fragment trebuie sa aiba macar un mugure) ce se planteaza in august-septembrie. Daca in primavara urmatoare nu infloresc prea abundent, nu trebuie sa te sperii. Dupa inca un an, vei avea flori din plin!
Irisii se pot inmulti si prin seminte, dar trebuie sa treaca trei-cinci ani pana sa infloreasca. Semintele vor fi semanate primavara devreme, in casa, sau ... |
|
| Sus |
|
 |
sarasararo Membru 2

|
Trimis: 30/12/2008 12:00 Titlul subiectului: |
|
|
Irisii albi sunt printre florile mele preferate, dar in gradina am doar stanjenei de culoare mov ( asa ca in poza )...se inmultesc rapid si nu sunt niste vegetale pretentioase....dar viata florilor este scurta....in schimb frunzele lor se pastreaza verzi pana toamna....si reprezinta o tufa de verdeata . |
|
| Sus |
|
 |
Ancacrasneanu Administrator

Data inscrierii: 14/Noi/2007 Mesaje: 1066
|
Trimis: 02/01/2009 09:32 Titlul subiectului: |
|
|
| o floare delicata si cumplit de populara multor persoane, irusul este atat splendid, cat si uluitor. Irisul infloreste primavara si ramane inflorit cateva zile. Conform traditiei, irisul este cea mai potrivita floare de a transmite complimentele tale, altei persoane. Daca v-ati gandit sa complimentati o persoana pe care o admirati, trimitandu-i un buchet de iris este un cadou foarte frumos. Irisul semnifica intelepciune, credinta si speranta. |
|
| Sus |
|
 |
sarasararo Membru 2

|
Trimis: 28/01/2009 19:40 Titlul subiectului: Ghioceii, vestitorii primaverii :-) |
|
|
Iata ghioceii, primii vestitori ai primaverii din gradina mea...
[url=http://www.99poze.ro/p/a46f2994eeb1bbee88c4e86d33c02631.jpg] [/url] |
|
| Sus |
|
 |
Ancacrasneanu Administrator

Data inscrierii: 14/Noi/2007 Mesaje: 1066
|
Trimis: 29/01/2009 08:51 Titlul subiectului: |
|
|
ti-au iesit ghioceii deja? ...ce frumosi sunt. |
|
| Sus |
|
 |
sarasararo Membru 2

|
Trimis: 29/01/2009 12:38 Titlul subiectului: |
|
|
Ei au iesit mai demult dar inca din cauza vremii nefavorabile, nu s-au deschis.  |
|
| Sus |
|
 |
alexandra Membru junior

Data inscrierii: 17/Mai/2008 Mesaje: 107
|
Trimis: 11/02/2009 14:00 Titlul subiectului: |
|
|
Chiar ca sunt frumosi...vestitorii primaverii!  |
|