Pagina de start a forumului Forum de sanatate, referate medicina, sfaturi medic, boli, retete si tratamente naturiste Forum de sanatate, referate medicina, sfaturi medic, boli, retete si tratamente naturiste
Forum de sanatate, sfaturi doctor, medic, documentatie boli si tratamente naturale, naturiste.

FAQFAQ   CautareCautare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   InregistrareInregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Numele meu ce inseamna?

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Forum de sanatate, referate medicina, sfaturi medic, boli, retete si tratamente naturiste -> Povestea numelor
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
biancanabiss
Junior 2
Junior 2

Data inscrierii: 09/Feb/2009

MesajTrimis: 09/02/2009 21:36    Titlul subiectului: Numele meu ce inseamna? Raspunde cu citat (quote)

Numele meu este BIANCA-CLAUDIA
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Ancacrasneanu
Administrator
Administrator

Data inscrierii: 14/Noi/2007

MesajTrimis: 10/02/2009 08:48    Titlul subiectului: Re: Numele meu ce inseamna? Raspunde cu citat (quote)

biancanabiss a scris:
Numele meu este BIANCA-CLAUDIA

BIANCA:
- provine din cuvantul "blanc" (din franceza veche), ce inseamna "alb" ,iar

CLAUDIA :
de la o expresie latina ("lame") care inseamna "schiop"
Sus
biancanabiss
Junior 2
Junior 2

Data inscrierii: 09/Feb/2009

MesajTrimis: 10/02/2009 08:51    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Multumesc
Sus
Maddy
Junior 2
Junior 2

Data inscrierii: 15/Feb/2009

MesajTrimis: 14/06/2009 16:14    Titlul subiectului: Numele meu ce inseamna? Raspunde cu citat (quote)

Ma numesc Andreea-Madalina
Sus
Ancacrasneanu
Administrator
Administrator

MesajTrimis: 14/06/2009 16:32    Titlul subiectului: Re: Numele meu ce inseamna? Raspunde cu citat (quote)

Maddy a scris:
Ma numesc Andreea-Madalina

ANDREEA

Forma feminina a numelui Andrei - prenume intalnite de tare mult timp la noi in tara, Andrei si Andreea (Andreia) reproduc substantivul grecesc "andreia", care inseamna "barbat", "curaj". Ele au patruns in limba latina si chiar in limba ebraica, de unde s-au raspandit in toata lumea crestina, datorita cultului unuia dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus. Sfantul Apostol Andrei, fratele Sf. Pavel, prezenti in "Noul Testament" in "Evanghelia dupa Matei", a propovaduit credinta in Iisus Hristos si a sfarsit prin rastignirea sa pe o cruce in forma de X (de aici si simbolistica acestei forme care se traduce prin "pericol iminent", "pericol de moarte", denumit si "Crucea Sfantului Andrei"). Sf. Andrei este cel care a crestinat zona Marii Negre si Dobrogea, fiind considerat crestinatorul Romaniei. In cultura populara exista o succesiune intreaga de credinte pagane, credinte si rituri magice, datorita faptului ca 30 noiembrie este considerat "cap de iarna", iar noaptea de Sf. Andrei este o noapte a lupilor si a strigoilor, a vrajitoriilor si a farmecelor. Numele de Andrei s-a ancorat din vremuri stravechi la noi in tara, cu configurații latine ca Andrea, Indrea sau Undrea (ultimele doua au ramas pana astazi ca denumiri populare ale lunii decembrie). Exista multe alte variante ale prenumelui, folosite si ca nume de familie: Andri, Andries, Andrita, Andreicut, Andrusca, Andreica, Andreescu, Adrei, Andre, Andres, Andrutu, Andrita, Andreoiu, Andreuca, Drutul, Draia, Andraie etc.

MADALINA
Ebraic
Originara din Magdala- sat biblic pe malul Marii Galilee.
Sus
Maddy
Junior 2
Junior 2

MesajTrimis: 14/06/2009 16:35    Titlul subiectului: Numele meu ce inseamna? Raspunde cu citat (quote)

VAI DE MINE SI DE MINE CE POVESTE ARE SI NUMELE MEU
Sus
Maddy
Junior 2
Junior 2

MesajTrimis: 28/07/2009 07:48    Titlul subiectului: Numele meu ce inseamna? Raspunde cu citat (quote)

Am un frate pe nume Mihai-Cosmin si ar dori si el sa stie ce inseamna numele lui!Mersi!
Sus
Ancacrasneanu
Administrator
Administrator

MesajTrimis: 02/08/2009 07:22    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

MIHAI

In Vechiul Testament, Mihail este considerat cel mai tare dintre arhanghelii si ocrotitor al copiilor lui Israel. Intr-adevar, personalitatea celui botezat cu acest prenume reflecta semnificatia numelui, caci Mihai are in mod natural tendinta de a-i proteja pe cei din jur, fie ca este vorba de copii sau de oameni adulti.

Dintr-un motiv sau altul, aceasta persoana considera ca este de datoria sa sa ii apere pe cei mai slabi, chiar daca acestia nu sunt nici pe departe asa. In relatiile de lunga durata, fie ca sunt de rudenie, de prietenie sau de dragoste, aceasta persoana isi ofera, de cele mai numeroase ori neconditionat, sprijinul, astfel incat cei in preajma carora se afla devin dependenti de el. Postura de persoana de care depind altii il maguleste, dar il si apasa.

COSMIN
Forma de la Cosma=podoaba.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Forum de sanatate, referate medicina, sfaturi medic, boli, retete si tratamente naturiste -> Povestea numelor Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum