Pagina de start a forumului Forum de sanatate, referate medicina, sfaturi medic, boli, retete si tratamente naturiste Forum de sanatate, referate medicina, sfaturi medic, boli, retete si tratamente naturiste
Forum de sanatate, sfaturi doctor, medic, documentatie boli si tratamente naturale, naturiste.

FAQFAQ   CautareCautare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   InregistrareInregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Leandru

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Forum de sanatate, referate medicina, sfaturi medic, boli, retete si tratamente naturiste -> PLANTELE....SANATATE IN VIATZA NOASTRA!
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Ancacrasneanu
Administrator
Administrator

Data inscrierii: 14/Noi/2007

MesajTrimis: 28/09/2008 11:00    Titlul subiectului: Leandru Raspunde cu citat (quote)

DENUMIRE: LEANDRU - NERIUM OLEANDER

FAMILIE : Apocynaceae

ORIGINE: Zonele mediteraneene si unele zonele mai calde ale Chinei si Indiei.

DESCRIERE: Leandrul este un arbust cu alură decorativ datorat florilor sale divers colorate. Are ramuri elastice, bogat imbracate de frunze lanceolate, dure, netede colorate verde oliv. Florile pot fi simple, sau involte (batute). Exista diverse nuante de roz ale florilor de leandru, acestea sunt cele mai raspandite impreuna cu cele albe. Alte varietati au florile galben pai, galben lamaie sau roz cu tenta portocaliu deschis, altele au in mijloc o mica rozeta galbena teribil de interesanta, creionata cu firicele rosii. Exista si o specie de leandru cu frunzele variegate foarte deosebita. De asemenea florile mai pot avea culoarea rosie sau rosu ciclamen. Florile se formeaza in varfurile tinere ale ramurilor si sunt grupate in ciorchine sustinute de un petiol viguros dar nerigid. Plăcut arata si tecile in care se formeaza semintele asemanatoare unor pastai destul de lungi si subtiri. Plantele in ghiveci pot atinge o inaltime de 1,5 m -2,0 m. In mediul naturat depasesc bine inaltimea de 2 m. Leandrul este o planta rezistenta la intemperii (ploi, vant puternic), de aceea se poate transplanta vara direct in gradina avand grija sa-l scoatem toamna tarziu si sa-l punem din nou in ghiveci,ferit de inghet. O gradina cu astfel de vegetale va arata aparte de eleganta si proaspata, florile de leandru emanand un parfum grozav de placut, inconfundabil.

PERIOADA DE INFLORIRE: mai-octombrie.

INGRIJIRE
Sol: De preferat un amestec de pamant de gradina cu putin nisip pentru asigurarea drenajului.
Lumina si amplasament: Asigurati plantei o lumina cat mai buna si soare in perioada verii pentru obtinerea de flori frumos dezvoltate si viu colorate.
Temperatura: Minima nu mai mica de 3-4°C.
Udarea: Vara se uda îndeajuns de bine mai ales daca aceasta este extraordinar de calduroasa si daca este plantat in ghiveci. Spre toamna udarile se vor reduce. Iarna se va uda o data la 2-3 saptamani cu putina apa, atat cat sa se umezeasca pamantul.
Ingrasamant: Nu este nevoie.
Daunatori: Este o planta suficient de rezistenta la daunatori, dar poate fi atacata de afide si de paduchii testosi. De aceea este bine sa stropim plantele cu apa si pe frunze din cand in cand, dar in mod special vara.
Inmultire: Cel mai sigur si repede prin butasi semilemnificati. Butasii se pot pune in apa pana fac radacini sau intr-un amestec de pamant cu nisip. Butasii prelevati se vor lasa putin inainte de plantare pentru ca seva sa se scurga. Temperatura optima inradacinarii, in jur de 22°C. Prin seminte plantele vor ajunge mai greu la maturitate, inflorirea fiind strans legata de maturitatea plantei.
Particularitati: Seva plantei este toxica, trebuie sa avem grija sa ne spalam pe maini daca am intrat in contact direct cu ea. De fapt acest lucrul ar trebuie sa fie regula generala atunci cand lucram si cu alte plante.

SUGESTII: Pentru ca are o crestere rapida este indicat ca la inceputul primaverii sa i se asigure un ghiveci mai mare sau cel putin sa incercam sa inlocuim putin pamantul cu altul mai proaspat.
Ramificarea frumoasa si inflorirea mai bogata o putem realiza prin scurtarea ramurilor. Acest lucru il putem face in luna februarie.
Dupa trecerea florilor vom taia tijele ofilite pentru a stimula o noua inflorire.

SPECII CUNOSCUTE:
Splendens Dublu Pink , Hardy Red, Mrs. George Roeding
Turners Shari, Nerium oleander Varieg

[url=http://www.99poze.ro/p/5eba8bea47dc7b293fb2550ccfb4e3a8.jpg]Leandru Leandru[/url][url=http://www.99poze.ro/p/cb3c2c62089f46301be7921b0352eaf8.jpg]Leandru Leandru[/url][url=http://www.99poze.ro/p/b622588205439d608e5bb90956960f4b.jpg]Leandru Leandru[/url][url=http://www.99poze.ro/p/43d6db78ebd7c4302e1388c0181081fd.jpg]Leandru Leandru[/url][url=http://www.99poze.ro/p/0b9eabb30efd8310323dc4289f4131c6.jpg]Leandru Leandru[/url][url=http://www.99poze.ro/p/f794c441c8482d08e869d504485c405b.jpg]Leandru Leandru[/url]
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
crina
Membru
Membru

Data inscrierii: 05/Mar/2008

MesajTrimis: 28/09/2008 11:21    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Stie cineva ,daca pun acum in perioada aceasta lastar de leandru ,se bva prinde? si cum e mai bine sa-l pun direct in pamant sau mai inati in apa?
Sus
alexandra
Membru junior
Membru junior

Data inscrierii: 17/Mai/2008

MesajTrimis: 01/10/2008 12:23    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

crina a scris:
Stie cineva ,daca pun acum in perioada aceasta lastar de leandru ,se bva prinde? si cum e mai bine sa-l pun direct in pamant sau mai inati in apa?
Da ,incearca cu incredere ,eu am pus si am reusit...leandrul se agață foarte usor,mie asa mi se pare.
Sus
denisa
Membru junior
Membru junior

Data inscrierii: 16/Noi/2007

MesajTrimis: 11/10/2008 18:24    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Incearca,se va prinde cu siguranta,am pus si eu direct in pamant ,asa sa-ti inchipui si tot s-a prins,ce sa-ti spun BAFTA!
Sus
anamaria
Junior
Junior

Data inscrierii: 23/Oct/2008

MesajTrimis: 23/10/2008 07:28    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Si eu am pus leandru direct in pamant ,era micut de tot,si s-a prins,spre fericirea mea,...si acum e destul de maricel si frumos,incearca si tu ,bafta!
hibiscus
Membru
Membru
hibiscus

Data inscrierii: 17/Noi/2007

MesajTrimis: 12/12/2008 19:12    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

nu se agață usor.. am reusit sa prind citiva i n apa si mi sau uscat in pamint
[URL=http://good-times.webshots.com/photo/2623825450089068164xqPaSE]Leandru Leandru[/URL]
[URL=http://good-times.webshots.com/photo/2985925350089068164dAdCPp]Leandru Leandru[/URL][URL=http://good-times.webshots.com/photo/2965367800089068164qstQYJ]Leandru Leandru[/URL]
cel galben s a uscat
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
sarasararo
Membru 2
Membru 2
sarasararo

Data inscrierii: 28/Noi/2008

MesajTrimis: 12/12/2008 22:37    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

hibiscus...poate nu ai avut noroc la ei... bunica mea are un leandru f mare, de culoare roz cu flori duble...creste ca nebunul...il tunde si pune ramurele in apa....si i s au prins pe urma in pamant... :-P
Sus
alexandra
Membru junior
Membru junior

MesajTrimis: 13/12/2008 12:52    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

hibiscus a scris:
nu se agață usor.. am reusit sa prind citiva i n apa si mi sau uscat in pamint
[URL=http://good-times.webshots.com/photo/2623825450089068164xqPaSE]Leandru Leandru[/URL]
[URL=http://good-times.webshots.com/photo/2985925350089068164dAdCPp]Leandru Leandru[/URL][URL=http://good-times.webshots.com/photo/2965367800089068164qstQYJ]Leandru Leandru[/URL]
cel galben s a uscat

Sunt ai tai hibiscus?foarte frumosi..si eu am dar e mai prapadit :weep: :weep: :weep:
Sus
hibiscus
Membru
Membru
hibiscus

MesajTrimis: 13/12/2008 13:00    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

sint ai mei sigur ca da.. am incercar sa inmultesc din cel rosu dar nu s a prins, mai caut galben...
Sus
alexandra
Membru junior
Membru junior

MesajTrimis: 13/12/2008 13:12    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

hibiscus a scris:
sint ai mei sigur ca da.. am incercar sa inmultesc din cel rosu dar nu s a prins, mai caut galben...

Vai as vrea si eu unul galben tare mult :-D :-D :-D ...eu am roz,o sa atasez poze sa vedetzi!
Sus
hibiscus
Membru
Membru
hibiscus

MesajTrimis: 07/01/2009 13:12    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

nu are cineva nuanță asta?
Sus
hibiscus
Membru
Membru
hibiscus

MesajTrimis: 07/01/2009 13:12    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

hibiscus a scris:
nu are cineva culoarea asta?

[URL=http://home-and-garden.webshots.com/photo/2402479660089068164GmRhmo]Leandru Leandru[/URL]
Sus
Ancacrasneanu
Administrator
Administrator

MesajTrimis: 07/01/2009 13:15    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu nu,am doar roz :weep:
Sus
mirabella
Junior
Junior

Data inscrierii: 20/Mai/2008

MesajTrimis: 08/03/2009 16:03    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu am o problema cu un leandru de al meu, s.a umplut de purici sau nu stiu excat ce sunt asa albi si micuti,si cum trece vremea se usuca frunzele si cad jos, acum aproximativ a chelit ce s afac cu el ,ce ma sfatuiti?Va rog sa ma ajutati! :weep: nu as vrea sa-l pierd de tot .
Sus
hibiscus
Membru
Membru
hibiscus

MesajTrimis: 08/03/2009 21:34    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

cvumarata purecii? linosi sau testosi?
Sus
mirabella
Junior
Junior

MesajTrimis: 10/03/2009 14:54    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

hibiscus a scris:
cvumarata purecii? linosi sau testosi?
M-ai pus in dificultate :-D linosi sau testosi :innocent: :innocent: pai nu stiu sincer explica-mi care e diferenta,astia sunt mici mici albi ...
Sus
hibiscus
Membru
Membru
hibiscus

MesajTrimis: 10/03/2009 15:45    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

testosii sint maro si par ca o crusta in spatele frunzelor pe trunchi, cei linosi sint albi si daca sint in grupuri fac ceva ca o lina, cind ii zdorobesti lasa o zeama rozatele
Sus
mirabella
Junior
Junior

MesajTrimis: 12/03/2009 18:42    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

pai nu sunt maro,sunt albi si sunt sub frunza depusi multi,atunci sunt linosi...dar asta cred ca nu are asa mare importanta ,mie sa-mi spui ce s afac , s adispara si sa nu-mi moara planta ,i-am sprazat cu un spraz pt insecte si purici de plante ,da nu are efect. :weep:
Sus
Ancacrasneanu
Administrator
Administrator

MesajTrimis: 12/03/2009 20:03    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Si eu am 2 leandri ,si la unul dintre ei i-au aparut asa cum zici tu mirabela ceva purici albi ,si am observat ca a primit si celalalt de langa el si chiar si trandafirul ce statea langa ,lasau ceva substanta cleioasa peste tot pe frunze ,chiar si pe ghiveci...am tot sters frunzele, si in ziua urmatoare apareau din nou,am tot continuat sa-i curat ,pana au disparut...e adevarat ca le-au picat cateva frunze...sper sa nu mai reapara,si daca reapat ce sa fac?,poate stie cineva mai excat. :-|
Sus
hibiscus
Membru
Membru
hibiscus

MesajTrimis: 06/06/2009 12:10    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

tot metoda cu betisorul cu spirt diluat pt inceput sa vezi daca nu se arde, sau daca sint testosi sa i iei cu unghia
Sus
denisa
Membru junior
Membru junior

Data inscrierii: 16/Noi/2007

MesajTrimis: 13/06/2009 19:09    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

hibiscus ..cate nuanțe de leandrii ai?
Sus
hibiscus
Membru
Membru
hibiscus

MesajTrimis: 13/06/2009 20:10    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

2 dar mai o sa apara vrei 2, de ce?.
Sus
hibiscus
Membru
Membru
hibiscus

MesajTrimis: 24/07/2009 07:52    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

nou achizitionat caisa
[URL=http://home-and-garden.webshots.com/photo/2906489230089068164rsgsqT]Leandru Leandru[/URL][URL=http://home-and-garden.webshots.com/photo/2503554840089068164ZSdOdP]Leandru Leandru[/URL]
Sus
sarasararo
Membru 2
Membru 2
sarasararo

Data inscrierii: 28/Noi/2008

MesajTrimis: 24/07/2009 08:48    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

E f frumoasa floricica dar si culoarea...
Mie nu-mi place sa am leandru/ii pe langa casa.... :-)
Sus
alexandra
Membru junior
Membru junior

MesajTrimis: 13/01/2010 09:38    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

E superb ala galben , nu ai sa-mi dai si mie o crengutza? :-|
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Forum de sanatate, referate medicina, sfaturi medic, boli, retete si tratamente naturiste -> PLANTELE....SANATATE IN VIATZA NOASTRA! Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum