|
Forum de sanatate, referate medicina, sfaturi medic, boli, retete si tratamente naturiste Forum de sanatate, sfaturi doctor, medic, documentatie boli si tratamente naturale, naturiste.
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
Ancacrasneanu Administrator

Data inscrierii: 14/Noi/2007 Mesaje: 1066
|
Trimis: 02/12/2007 16:11 Titlul subiectului: Fobie sociala |
|
|
De obicei persoanele cu fobie sociala constientizeaza mai greu teama fata de aceste situatii si isi justifica comportamentele de evitare destul de logic. Pe de alta parte sunt cele mai riscante soiuri de fobii. Ele pot chiar distruge viata persoanei in cauza. Aflate in situatii sociale care le provoaca teama, subiectii cu fobie sociala se vor simti stanjeniti, se vor comporta ciudat, iar ceilalti ii vor aprecia ca fiind anxiosi, slabi, nebuni sau prosti.
Fobiile sociale produc in afara de reactia specifica de teama si sentimente de culpabilitate, furie sau depresie. Toate aceste trairi produc reactii de evitare, fuga sau uneori chiar reactii agresive.
Implicand situatii sociale, fobia sociala, genereaza un comportament in al carui centru se afla “ceilalti” Acestia vor reactiona la randul lor la comportamentul persoanei cu fobie sociala, fapt ce va complica si mai mult lucrurile, conducand la fenomenul de “autoprofetie implinita”. Astfel o persoana care in mod inconstient se teme sa nu fie respinsa nu interactioneaza cu ceilalti si astfel acestia inceteaza sa mai fie interesati de ea si rezultatul este ca persoana respective este respinsa.
Mai mult decat atat, starea de disconfort pe care o resimte persoana cu fobie sociala se transmite si celorlalti, iar acestia ajung sa nu se mai simta bine in compania persoanei fobice.
Sunt si persoane care dezvolta reactii contrafobice. In incercarea inconstienta de a isi depasi teama, subiectul se angreneaza in situatiile care ii produc teama si carora nu le face fata. Astel cineva care are o teama de persoane agresive se va simti atrasa tocmai de astfel de persoana si se va angrena in relatie cu ele, iar totul se va sfarsii prost. |
|
| Sus |
|
 |
AnonimDesigur Junior

Data inscrierii: 13/Feb/2008 Mesaje: 1
|
Trimis: 13/02/2008 18:32 Titlul subiectului: salut |
|
|
si eu am fobie sociala... dinaia... grava.. nu cred ca o sa ies din ea vreodata:) in caz ca vrea cineva sa imi zica ceva.. id-ul meu e anonimdesigur2008@yahoo.com
bye bye |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|