| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
sarasararo Membru 2

Data inscrierii: 28/Noi/2008 Mesaje: 382
|
Trimis: 10/01/2010 22:24 Titlul subiectului: Film serial Furtuna la palat ( Yi San ) / filme coreene |
|
|
Eu de un timp am inceput sa indragesc tot mai mult acest serial istoric, sud-coreean care se difuzeaza la TVR1, de luni-vineri incepand cu ora 18:25 ( este singurul seial pe care-l urmaresc ).
Imi place traditia lor, modul cum se imbraca, actorii care isi joaca rolurile f bine...cu-n cuvant imi place totul...
Mai este cineva care urmareste acest serial sau alte seriale coreene? |
|
| Sus |
|
 |
sarasararo Membru 2

|
Trimis: 10/01/2010 22:28 Titlul subiectului: |
|
|
Sincer, eu una m am saturat de filmele americane - in mare parte de actiune sau de telenovele...
Daca totusi se gasesc persoane care urmaresc sau vor sa urmareasca acest serial - http://www.dramastyle.com/view_theme_multi...5-sq-29591.html .
Mie imi merge f greu net-ul si nu reusesc sa vad episoadele viitoare. Din cate am citit episodul 77 este ultimul...  |
|
| Sus |
|
 |
sarasararo Membru 2

|
Trimis: 12/01/2010 15:37 Titlul subiectului: |
|
|
Furtuna la palat este un serial coreean, istoric si dramatic ce prezinta viata regelui Jeongjo, al 22-le rege al dinastiei Joseon. Acesta a ramas in amintirea coreenilor ca fiind intelegator cu omul de rand in ciuda originii sale regale.
Serialul incepe cu copilaria regelui, cand se imprieteneste cu alti doi copii ce lucreaza la palat, care vor fi mai tarziu expulzati. Bunicul lui Jeongjo il izoleaza pe tatal copilului intr-un depozit de orez, fara apa si fara mancare căci se teme ca printul coroanei planuieste o lovitura. Copilul doreste sa isi salveze tatal, si impreuna cu cei doi prieteni, il implora pe print sa ii ierte tatal. Povestea sare mai apoi in anii de tinerete ai lui Jeongjo cand se reintalneste cu prietenii din copilarie. Toata perioada in care el domneste este presarata cu intrigi. Bineinteles ca din viata regelui nu poate lipsi dragostea, si tanarul se indragosteste de una dintre prietenele din copilarie, Song Yeon.
Serialul prezinta viata plina de triumf, regrete, incercari grele si realizari istorice ale lui Jeongjo, un rege cu mintea deschisa care a aparat valorile democratice.
A fost un lider innascut care a pus capat politicii partizane vicioase si a revitalizat economia cu vasta sa cunoastere a pietei de desfasurare. In secolul XVIII a conceput o puternica paradigma si a condus regatul cu multa iscusinta. Aceasta drama televizata acopera episoade ale vietii lui si preamareste realizarile savantilor care au contribuit la resolidificarea puterii regatului.
Apogeul artelor coreene a fost atins in timpul dinastiei Joseon. Arhitectura a stralucit prin remarcabila constructie a fortaretei Hwaseong, iar cultura occidentala s-a strecurat in regat. Oameni de seama ai istoriei artei coreene (cum ar fi Park Ji-won, Lee Ick, Jung Yak-yong, Kim Hong-do, Shin Yoon-bok si altii) apar in acest serial de asemenea. Chiar si cele 10 tentative de omor, survenite doar in timpul lui Jeongjo, sunt infatisate de actorii Furtunii la palat.
Serialul mai uimi si momentul de cotitura al economiei secolului al XVIII-lea, intarirea armatei regale si numeroase alte aspecte ale istoriei in vremea lui Jeongjo.
In rolurile principale ii vedem pe mult premiatul Lee Seo Jin in rolul lui regelui Jeongjo si pe Han Ji-min in rolul lui Song-Yeon Seong (care in Giuvaerul palatului a jucat rolul lui Shinbi). Serialul are 77 de episoade si întâia oara a fost difuzat in anul 2007. La fel ca si Giuvaerul palatului, si Furtuna la palat a fost recompensat cu multe premii.
[url=http://www.99poze.ro/p/5af9367e1b91bacf60c7462494f2f2ad.jpg] [/url] |
|
| Sus |
|
 |
alexandra Membru junior

Data inscrierii: 17/Mai/2008 Mesaje: 107
|
Trimis: 13/01/2010 09:34 Titlul subiectului: |
|
|
| Numai seara este filmul?..nu il da cumva reluare dimineatza? |
|
| Sus |
|
 |
sarasararo Membru 2

|
Trimis: 13/01/2010 09:47 Titlul subiectului: |
|
|
In mod natural e la pranz...13:50...dar este cand mai schimba cei de ta TVR data/ora difuzarii...
Am citit pe net ce va urma...sfarsitul e ff trist...si mai sunt doar vreo 14 ep ( 77 sunt in total ).
Merita vazut indiferent ce film coreeam...sunt diferite din toate pdv.... |
|
| Sus |
|
 |
Annes Junior

Data inscrierii: 10/Ian/2010 Mesaje: 7
|
Trimis: 23/01/2010 12:25 Titlul subiectului: |
|
|
Am vazut cateva episoade , dar sincer nu m-a atras......m-a atras costumatiile actorilor , dar povestea in sine , nu ..sau poate ca nu am inteles-o eu bine  |
|
| Sus |
|
 |
sarasararo Membru 2

|
Trimis: 23/01/2010 12:47 Titlul subiectului: |
|
|
Poate ca n ai iteles tu bine ideea serialului...insa daca vei cauta pe net - pe anumite forumuri si site-uri de specialitate...vei observa avalansa de oameni care cauta disperati noi si noi informatii despre acest serial...
Oricum mai sunt 7 ep...iar din februarie va incepe un alt serial istoric, coreean... Secretele de la palat...acesta va fi plin de actiune...si va avea 62 de episoade....
Merita urmarit...  |
|
| Sus |
|
 |
sarasararo Membru 2

|
Trimis: 20/02/2010 22:33 Titlul subiectului: |
|
|
Chiar nu urmariti Secretele?
E tot mai palpitant de la un ep la altul iar secretele tare greu se lasa descoperite...deja ieri a fost ep.12...  |
|
| Sus |
|
 |
sarasararo Membru 2

|
Trimis: 20/02/2010 22:38 Titlul subiectului: |
|
|
Serialul Cronicile frumoasei luptatoare - DaMo
Este tot coreean serialul, a inceput la data de 14 febr. si se difuzeaza in fiecare weekend, pe TVR2, de la ora 18:10.
Are 14 ep...daca am retinut bine...iar actorul principal e imparatul cu gropite din Furtuna - Lee Seo Jin...
Merita vazut...azi a fost ep.2...  |
|
| Sus |
|
 |
sarasararo Membru 2

|
Trimis: 20/03/2010 22:22 Titlul subiectului: |
|
|
http://koreafilm.ro/blog - aici gasiti multeee informatii despre serialele coreene si nu numai... |
|
| Sus |
|
 |
denisa Membru junior

Data inscrierii: 16/Noi/2007 Mesaje: 57
|
Trimis: 01/08/2010 15:53 Titlul subiectului: |
|
|
| Ce seriale noi urmariti? recomandati-mi si mie ceva , ca ma plicti acum in vacantza:) |
|
| Sus |
|
 |
sarasararo Membru 2

|
Trimis: 01/08/2010 21:06 Titlul subiectului: |
|
|
Denisa...la serialele coreene te referi?
In acest topic despre acestea discutam...
Joia trecuta s-a terminat gIUVAIERUL PALATULUI...A FOST PRIMUL SERIAL COREEAN CARE A DEBUTAT LA TVR ANUL TRECUT....datorita cererilor multiple a fost redifuzat...
De vinerea trecuta...se redifuzeaza DAMO, are doar 12 episoade...inainte a fost dat pe TVR2...acuma e pe TVR1...
Dupa aceasta mini serie va incepe o alta poveste legata de viata unui medic... http://koreafilm.ro/blog/2010/07/serial-coreean-nou-hur-jun/
Orice film asiatic merita vazut... |
|
| Sus |
|
 |
Ancacrasneanu Administrator

Data inscrierii: 14/Noi/2007 Mesaje: 1066
|
Trimis: 23/06/2012 09:23 Titlul subiectului: |
|
|
| http://www.youtube.com/watch?v=Y8z7Lh6li0g&feature=relmfu |