Pagina de start a forumului Forum de sanatate, referate medicina, sfaturi medic, boli, retete si tratamente naturiste Forum de sanatate, referate medicina, sfaturi medic, boli, retete si tratamente naturiste
Forum de sanatate, sfaturi doctor, medic, documentatie boli si tratamente naturale, naturiste.

FAQFAQ   CautareCautare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   InregistrareInregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Ciocolata poate crea dependenta?

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Forum de sanatate, referate medicina, sfaturi medic, boli, retete si tratamente naturiste -> Lasati-va de fumat!
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Luminita
Junior
Junior

Data inscrierii: 28/Dec/2008

MesajTrimis: 07/01/2009 22:50    Titlul subiectului: Ciocolata poate crea dependenta? Raspunde cu citat (quote)

Ciocolata -o alta inventie grozava a omenirii!
S-a spus despre ea ca este contraindicata pentru diabetici, ca duce la obezitate, ca este un afrodiziac mai slab, ca face mai mult decat un sarut pasional, ca este o delicatesa, dar cate nu s-au spus??
Eu vreau doar sa vorbim despre ce ne place la ciocolata, ce ciocolata ne place si poate chiar sa schimbam retete de ciocolate sau torturi de ciocolata.
Mie imi plac mult ciocolatele frantuzesti cu trufe (se gasesc si la noi in magazine).
Stiti si voi senzatia de bine care va cuprinde dupa ce-ati mancat jumatate de tableta de ciocolata? parca viata pare mai "roz"...
[/b]
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
sarasararo
Membru 2
Membru 2
sarasararo

Data inscrierii: 28/Noi/2008

MesajTrimis: 08/01/2009 12:56    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Cicolataaaaaaaaaa....
Luminita, ce ai nimerit acest subiect.... :-D
Pt mine cioco este un drog, singurul meu viciu...Preferata mea si regina intre ciocolate ramane tot Ciocolata de casa, simpla cu nuci prajite sau alune....yammmmiiiiiiii :w00t: ....
Pt un desert rapid, La Dr.Oetker se gaseste ciocolata de casa,la plic si n interior are si tavita....
Cea amaruie nu-mi place.... :-P
Sus
miruna34
Membru junior
Membru junior

Data inscrierii: 13/Mai/2008

MesajTrimis: 08/01/2009 14:01    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ca bine zicetzi fetelor ,cui nu-i place ciocolata,mie cumplit de mult,e o adevarata placere sa manac intr-una :-D ,o prefer pe cea cu lapte ,dar se spune ca ciocolata neagra ,amaruie e cea mai sanatoasa...nu stiu ce sa zic.
[url=http://www.99poze.ro/p/5a25d8127cc046bedc77c0bf833e190e.jpg]Ciocolata poate crea dependenta?[/url]
Sus
sarasararo
Membru 2
Membru 2
sarasararo

MesajTrimis: 08/01/2009 15:36    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Si eu am auzit de ciocolata amaruie ( cacao > 60 % ), ca in cantitati mici, ar fi sanatoasa....dar la o adica este tot....ciocolata, nu? ;-)

Ciocolata neagra ne tine departe de doctori.

Top 10 motive s-o consumati

Daca in copilarie ni s-a tot spus ca ciocolata nu face bine: strica dintii si ingrasa, astazi, oamenii de stiinta au ajuns sa o recomande. In ultimii ani, tot mai multe cercetari arata este mai eficienta chiar si decat unele medicamente. Singura conditie, sa fie cat mai bogata in cacao - peste 60 la suta.

1. Micșorează tensiunea arteriala.
Flavonoizii din cocoa ajuta la normalizarea tensiunii arteriale si la scaderea colesterolului. In timp, s-a demonstrat ca ciocolata neagra este aproape la fel de eficace ca si medicamentele antihipertensive. O data cu reducerea tensiunii, scade cu 20% riscul unui atac de cord, aparitiei unei boli coronariene, cu 10%, si a mortii premature, cu 8%.

2. Imbunatateste circulatia sangelui catre creier timp de doua-trei ore de cand o consumati.
Datorita flavonoizilor din cacao, vasele de sange din creier se dilata si consimt patrunderea unei cantitati mai mari de sange si implicit de oxigen. Asa ca atunci cand mancam ciocolata neagra ajutam creierul sa lupte impotriva oboselii, insomniei si imbatanirii.
Flavonoizii nu se gasesc numai in ciocolata cu un continut mare de cacao, ci si in vin, ceai verde si in afine.

3. Imbunatateste dispoziția de spirit.
Se spune ca feniletilamina, o substanta chimica secretata de creier, dar care se gaseste si in ciocolata, induce o situație de euforie si excitatie asemenataoare cu cea din timpul preludiului. Din acest motiv, ciocolata este cel mai dorit aliment din lume.

4. Impiedica deteriorarea celulelor

5. Imbunatateste nivelul zaharului in sange.
Aceste doua caracteristici se datoreaza tot flavonoizilor. Cu cat ciocolata este mai bogata in cacao, cu atat contine o cantitate mai mare de flavonoizi. Cautati asadar ciocolata cu un continut mai mare de 60-75% de cacao. Cea cu lapte are mai putini flavonoizi decat cea neagra, iar cea alba, aproape deloc.

6. Reduce riscul de atac de cord.
O cercetare americana arata ca mancand cateva patratele de ciocolata in fiecare zi vom reduce cu 50% riscul sa murim in urma unui atac de cord. Studiul arata ca sangele se coaguleaza mai greu in cazul oamenilor care mananca ciocolata.

7. Le este de ajutor celor care sufera de sindromul oboselii cronice.
Un studiu britanic arata ca adultii care sufera de acest sindrom si mananca zilnic, timp de aproximativ o saptamana, in jur de 50 de grame de ciocolata, cu un continut de cacao de 85%, se simt mai putin obositi.

8. Creste colesterolul “bun” si il scade pe cel “rau”.

Acest beneficiu se datoreaza in distinct antioxidantilor, care, impreuna cu cei din fructe, legume, ceai si vin, reduc riscul de boli cardiovasculare.

9. Ajuta la metabolizarea zaharului din sange.
Un studiu italian arata ca ciocolata neagra bogata in flavonoizi atenuează riscul de diabet.

10. Restrânge tusea.
Un studiu britanic arata ca o substanta din cacao poate fi mult mai eficienta impotriva tusei chiar si decat un medicament. Si, pe deasupra, nu are nici consecințe adverse, cum se intampla in cazul medicamentelor.
Sus
sarasararo
Membru 2
Membru 2
sarasararo

MesajTrimis: 08/01/2009 15:39    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

...concluzia...liber la ciocolata... :lol:
Sus
Luminita
Junior
Junior

Data inscrierii: 28/Dec/2008

MesajTrimis: 08/01/2009 22:25    Titlul subiectului: Ciocolata poate crea dependenta? Raspunde cu citat (quote)

Multumesc fetelor, vad multa implicare din fracțiune voastra :smile: , dar oare baietii nu iubesc ciocolata?? ei nu "e" ca noi?stiu si eu vreo doi extraterestri care iubesc ciocolata.. :lol:
Sus
sarasararo
Membru 2
Membru 2
sarasararo

MesajTrimis: 08/01/2009 22:38    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu nu prea cunosc persoane de sex M care sa fie impatimiti de dulciuri...ei consuma ocazional, ex.sotul meu mananca cioco pt ca ma vede pe mine sau cand imi cumpara ceva dulce unori isi ia si el :-P ...Poate mai sunt si exceptii...
Sus
Ancacrasneanu
Administrator
Administrator

Data inscrierii: 14/Noi/2007

MesajTrimis: 09/01/2009 08:47    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ca tot veni vorba de ciocolata ,si io o adorrrrr :w00t: ,as manca toata ziua(dar normal ma abtin)...cat despre barbati ca nu le place ciocolata ,nu-i chiar asa ,eu cunosc pe cineva care ar manca numai ciocolata :-D ( si dulciuri in general)
Am sa va dau o reteta de ciocolata de casa:
120ml apa; 500g zahar; 1 colet de unt; 250g lapte praf; 4 linguri de cacao; facultativ: migdale sau alune; cafea Se pune la fiert intr-o oala apa (120 ml...nici mai mult nici mai putin) impreuna cu tot zaharul amestecand continuu. Din timpul in care da in clocot se lasa la fiert, amestecand, exact 10 minute la foc mic. Dupa cele 10 minute se adauga pachetul de unt si se aduce din nou la fierbere amestecand. Se mai lasa la fiert exact 5 minute. Intre timp se amesteca intr-o oala laptele praf cu lingurile de cacao (cernuta) si cu nucile prajite usor in prealabil. In lipsa nucilor daca sunteti amatoare...se poate adauga pe langa cacao 2 lingurite de cafea (macinata), ii da un gust foarte bun. Dupa ce amestecul de pe foc a fiert conform timpilor indicati turnati acest amestec fierbinte peste laptele praf amestecat cu cacao (si cu accesoriile facultative) amestecand energic pana cand se obtine o pasta omogena. Aceasta se toarna iute intr-o tava (sau alta forma la alegere) unsa in prealabil cu unt. Se da la rece, pana cand se intareste si se taie cu un cutit cald udat cu apa. Gata! Pofta buna! :-P
Sus
sarasararo
Membru 2
Membru 2
sarasararo

MesajTrimis: 09/01/2009 09:45    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Si noi facm destul de des cocolata de casa, dar cu cafea...n am incercat niciodata....poate ii da un gust deosebit...vom incerca in viitor. Dar de care cafea? Naturala sau nes? :-)
Sus
Ancacrasneanu
Administrator
Administrator

Data inscrierii: 14/Noi/2007

MesajTrimis: 09/01/2009 10:22    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Cafea naturala(macinata) dar cred ca si cu nes ar fi buna...sa ne scri si tu reteta,asa cum o faci tu.
Sus
Marius
Junior 2
Junior 2

Data inscrierii: 05/Mar/2008

MesajTrimis: 15/01/2009 15:01    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Uite ca sunt si baieti care adoraaa cicolata,adik unu sunt eu :-P
Sus
sarasararo
Membru 2
Membru 2
sarasararo

MesajTrimis: 15/01/2009 15:37    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Marius...un barbat curajos..... :-P :lol:
Sus
calimero
Junior
Junior

Data inscrierii: 30/Ian/2009

MesajTrimis: 30/01/2009 15:08    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

ooooo ,pai daca e vb de ciocolata ,sa stiti ca si eu am creat dependenta de mult deja...
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Forum de sanatate, referate medicina, sfaturi medic, boli, retete si tratamente naturiste -> Lasati-va de fumat! Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum