Pagina de start a forumului Forum de sanatate, referate medicina, sfaturi medic, boli, retete si tratamente naturiste Forum de sanatate, referate medicina, sfaturi medic, boli, retete si tratamente naturiste
Forum de sanatate, sfaturi doctor, medic, documentatie boli si tratamente naturale, naturiste.

FAQFAQ   CautareCautare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   InregistrareInregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

canna indica

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Forum de sanatate, referate medicina, sfaturi medic, boli, retete si tratamente naturiste -> PLANTELE....SANATATE IN VIATZA NOASTRA!
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
lacrimalexis
Junior
Junior

Data inscrierii: 06/Iul/2008

MesajTrimis: 06/07/2008 19:45    Titlul subiectului: canna indica Raspunde cu citat (quote)

bine v-am gasit!sunt noua pe aici ;-) !va rog dati-mi si mie un sfat!am primit de la cineva o plantutza de canna indica pusa intr-un ghiveci.dupa umilele mele cunostinte asta e floare de gradina.spuneti-mi va rog cum sa procedez cu ea???o las in ghiveci pana la anul sau o mut acum in gradina???????????????nu vreau sa o pierd... :weep:
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
Ancacrasneanu
Administrator
Administrator

Data inscrierii: 14/Noi/2007

MesajTrimis: 08/07/2008 06:59    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Stiu despre aceasta planta ca se poate creste atat in ghiveci cat si in gradina,ea poate ajunge pana la 1 metru inaltime,si e reprezentata prin minunatele ei flori.
Daca planta ta este in gradina, ea trebuie scoasa pe perioada de iarna. Nu astepta pana cand pamantul incepe sa inghete. Lasa cat mai mult pamant in jurul radacinilor, dar ai grija ca acesta sa fie putin umed. Daca pamantul este prea ud, lasa radacina sa se usuce cateva zile, dupa care o poti pune intr-o punga de plastic. E de preferat sa folosesti o punga de plastic transparenta ca sa poti vedea evolutia radacinii fara sa fie necesitate sa o deschizi. Depoziteaza pungile cu radacini intr-un loc racoros, dar in care canna sa nu inghete (o temperature de 10C e perfecta).

Daca cresti canna in ghiveci, pune-le in casa intr-o zona luminata, cel mai bine la o fereastra orientate spre sud, unde vor continua sa creasca si sa infloreasca. Pe momentul lunilor de iarna se uda rar si se trateaza cu foarte putin fertilizator.
In speranta ca ti-am fost de ajutor ,iti doresc bafta!

Ultima modificare efectuata de catre Ancacrasneanu la 08/07/2008 14:18, modificat de 1 data in total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Ancacrasneanu
Administrator
Administrator

Data inscrierii: 14/Noi/2007

MesajTrimis: 08/07/2008 07:03    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

[url=http://www.99poze.ro/p/e5b14e4528e2a333852de1b1d48bb208.jpg]canna indica[/url][url=http://www.99poze.ro/p/0bf98d0ca4c3f555506aca29f84f0acb.jpg]canna indica[/url][url=http://www.99poze.ro/p/7e684e4cf86e94b5627bda18961f6e71.jpg]canna indica[/url][url=http://www.99poze.ro/p/7e684e4cf86e94b5627bda18961f6e71.jpg]canna indica[/url]
Aceasta planta se mai numeste si TRESTIA INDIANA!!!
Sus
Mihaela
Membru junior
Membru junior

Data inscrierii: 26/Mar/2008

MesajTrimis: 10/07/2008 06:55    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Buna! cunosc aceasta planta ,pt ca bunics mea o creste in gradina ,si numai in gradina,am sa iti dau cateva detalii desprea ea,ce am gasit eu pe net :-D :

Deoarece necesita mult soare (terenuri insorite) cultura in apartament e mai dificila. Poate fi tinuta numai in spatii bine luminate, aerisite si cu atmosfera relativ umeda (incaperi cu ferestre mari, terase inchise cu sticla, spatii gen sera).

Cultivata in spatii interioare, nu este obligatoriu repausul. Numai daca dupa inflorire, toamna, planta incepe sa se ingalbeneasca, se va reduce udatul si se opreste perfect 1-2 luni, rizomii tinandu-se in condiiile amintite mai sus.

In perioada de vegetatie se uda cu moderatie; excesul de apa si stagnarea apei in vas poate duce in timp la putrezirea rizomilor. Ca substrat se poate folosi un pamant afanat de gradina, hranitor, caruia I se poate adauga putin pamant de frunze sau mranita si nisip.

Replantarea diviziunea rizomilor se face in martie. Rizomii se curata de pamant si portiunile uscate sau batrane si bolnave si de segmenteaza in fragmente cu cativa muguri aparenti. Taieturile se pudreaza cu praf de carbune sau fungicid. Nu se uda exagerat de mult la plantare.

In gradina prefera terenurile insorite si se uda doar cand solul este foarte uscat si nu ploua des.

In spatii interioare, se lasa sa se usuce bine de tot solul intre doua udari. Daca atmosfera nu e teribil de umeda se pot stropi frunzele cu apa.
[url=http://www.99poze.ro/p/6dbebee834e4d0a6ce07b931fd90ca45.jpg]canna indica[/url]

A! si apropo ,stiu ca inafara de trestie indiana i se mai spune si REGINA FLORILOR!
Sus
lacrimalexis
Junior
Junior

Data inscrierii: 06/Iul/2008

MesajTrimis: 10/07/2008 19:59    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

multumesc mult de tot pt sfaturi! sunteti niste dragalase! :-)
Sus
hibiscus
Membru
Membru
hibiscus

Data inscrierii: 17/Noi/2007

MesajTrimis: 16/07/2008 15:38    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

pe perioada veri daca ai unde tranplanteaz o in gradina
Sus
sarasararo
Membru 2
Membru 2
sarasararo

Data inscrierii: 28/Noi/2008

MesajTrimis: 24/07/2009 10:38    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Mie imi place Canna...am vrut sa-mi comand online dar nu au mai avut bulbi in stoc...poate la anu'... :-P
Sus
sarasararo
Membru 2
Membru 2
sarasararo

MesajTrimis: 24/07/2009 10:39    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

lacrimalexis...ce-ti face canna? Cum ai procedat cu ea pana la urma? Poti sa pui o poza cu ea?
Sus
hibiscus
Membru
Membru
hibiscus

Data inscrierii: 17/Noi/2007

MesajTrimis: 24/07/2009 11:45    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

canna mea are vreo 4 tije in ghiveci, oare o sa infloreasca?
Sus
sarasararo
Membru 2
Membru 2
sarasararo

MesajTrimis: 24/07/2009 14:07    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nu pot sa-ti dau nici un raspuns deoarece nu am avut de a face pana in prezent, cu aceasta planta...Mi-am propus pt la anu', in gradina...
A ta ce culoare are?poti sa pui o poza?
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Forum de sanatate, referate medicina, sfaturi medic, boli, retete si tratamente naturiste -> PLANTELE....SANATATE IN VIATZA NOASTRA! Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum